3 Wskazówki na temat korzystania z miód zamiast cukru
Choć miód i cukier mają podobną zawartość kaloryczną, miód ma niższy indeks glikemiczny, więcej składników odżywczych i jest znacznie mniej przetworzone. Ponadto, miód jest słodszy niż cukier, więc ilość miodu wymagana jest mniejsza niż można by użyć do cukru. Dla tych, którzy chcą, aby zminimalizować ich spożycie żywności przetworzonej, miód jest lepszym wyborem, a surowy miód jest najlepszym rozwiązaniem. Jednak zastąpienie miodu cukru w ??recepturach piekarniczych ma przedstawić kilka wyzwań.
Jeśli chcesz zrobić kilka pieczenia z użyciem miodu w miejsce cukru, jesteś prawdopodobnie zastanawiasz się, jak dokonać zmiany, jaka ilość użyć, a jakie inne zmiany trzeba wprowadzić do swojej recepturze, aby uzyskać pożądany efekt.
Dobrą wiadomością jest to, że są tylko kilka drobnych zmian, które należy wprowadzić w celu oderwania udanego wypieku z miodem. Uzyskane wypieki będzie wyglądać i smakować tak samo dobre, jeśli nie lepsze od tych samych receptur wykonane ze zwykłego cukru.
Poniżej znajdują się trzy ważne wskazówki będzie trzeba wykonać, jeśli plan pieczenia z miodem:
1. Użyj Mniej Miód
Ponieważ miód jest słodszy niż cukier zwykły, mniej jest potrzebne, aby uzyskać ten sam efekt. Polecam używanie 2/3 ilości miodu tak jak cukier; więc jeśli przepis wymaga 1 szklanka cukru użyć 2/3 filiżanki miodu na swoim miejscu.
2. Zmniejszyć Płyny
Miód zawiera wodę, a jeśli ilość cieczy w przepisie nie jest dostosowana ostateczny wynik będzie cierpieć. Odkryłam, że stosując 80% (lub 4/5) cieczy pracuje się dobrze, a czasami dodaję trochę więcej mąki sody oczyszczonej, jak również. Zapewni to, że wyroby cukiernicze wzrośnie poprawnie. Miód pochodzi z dodatkową korzyścią utrzymując twoje ciasta świeże i wilgotne już tak dobrze.
danel-hurt
- autor artykułu